Phonedorlat blog

<< 1 2 >>

Google Pixel - bemutatták a Samsung és az Apple vetélytársát

Kedd este hivatalosan is lerántotta a leplet a Google a Full HD kijelzővel, rengeteg extrával, és a vezetőség szavaival élve „a világ valaha gyártott legjobb mobiltelefonos kamerájával” ellátott csúcskategóriás Pixel okostelefonról. A kamera 12,3 megapixeles fotók készítésére alkalmas és optikai képstabilizátor, valamint egy sor képjavító áramkör támogatását élvezi. Tény, hogy a mértékadó DxOMark tesztjén, mely kifejezetten a képminőséggel foglalkozik, a Google Pixel kapta az eddigi legtöbb pontot, 89-et a lehetséges 100-ból, ami az iPhone 7 eredményét (86 pont) is fölülmúlja. (Itt megjegyezném, hogy Sony kamerát használ, valamiben csak jók ők is. :) )

Android 7.0 Nougat - az meg mi?

Augusztusban a Google elérhetővé tette az Android legújabb, 7-es verzióját. Az augusztusi megjelenés persze nem jelenti azt, hogy az érintett okostelefon-tulajdonosok rögtön használatba is vehetik a megújuló szoftvert. (Néhány régebbi eszköz nem támogatja ezt a verziót: a sokak által kedvelt Nexus 7 (2013) tablet és a Nexus 5 immáron elavultnak mondható.)

A Samsung Galaxy Note 7 botrány - robban, vagy nem robban

A Samsungnak van egy jó híre és egy rossz. A jó, hogy már nem robbannak fel a Galaxy Note 7 okostelefonok. A rossz pedig az, hogy még mindig túlhevülnek. Állítólag.

Beázott a telefonom, mit tegyek? - amikor megcsúszik a kezünk

 

Wc-be esett a telefonom. Nincs mit szépíteni rajta. Ráadásul kétszer is.

Nem tudom, mennyire mondható ebben a szituációban szerencsésnek a tény, hogy mielőtt és nem miután.

Sajnos sokszor előfordul, hogy vízzel találkozik telefonunk. Akarva akaratlanul is, de előfordul, hogy beázik. Erre a gyártók is rájöttek, ezért is kezdték gyártani a különböző tanúsítványokkal (IP67, IP68 stb.) ellátott készülékeket, amik víz és porállóak volnának, persze kisbetűs feltételekkel.

Mit tud az iPhone 7 - az év legjobban várt készüléke?

 

Ez a készülék megér egy misét, hát még egy blog bejegyzést. Történetesen a VIP-Phone oldalán az elsőt.

 

Évek óta szemezek az iPhone-nal, ki lebeszél, ki pedig rá. Eddig csak plátói a szerelem, a céges telefonok hada mindig leverte szegényt. Nem teljesítményben, csak árban. Így egyre nagyobb várakozással készültem az új iPhone bemutatójára.

 

<< 1 2 >>