Phonedorlat blog

<< 1 2 3 4 >>

A Huawei P10-zel és kistestvérével komolyan számolnia kell a konkurenciának

 

Nemrég került piacra a kínai gyártó két felsőkategóriás terméke, és a pozitív tesztek, valamint a felpörgő eladások alapján a hazánkban népszerű dél-koreai gyártóknak (LG, Samsung) bizony van félnivalójuk.

 

A Samsung a kiegészítőivel is felkavarja a piacot: Gear 360 és Gear VR

 

A Gear 360 Bluetooth-os panorámakamera első, mondhatni kísérleti változatát tavaly tavasszal dobták piacra a dél-koreaiak, és bár a felhasználók többségének elnyerte tetszését a termék, azért kisebb-nagyobb gyermekbetegségekkel is küzdött. Ezért a gyártó nem lacafacázott, a visszajelzések összegzése után már 2017 márciusában bemutatta az új változatot, hiszen a konkurenciával is tartani kell a lépést (pl. LG 360 CAM, vagy Go Pro 360). Kompaktabb lett a készülék, a fejrésze már nem olyan bumfordi, így akár a farmerzsebben is elfér, a súlya pedig 157 grammról 130-ra csökkent.

 

Hivatalosan is lehullt a lepel: a Samsung Galaxy S8 képernyője kitölti az előlapot

 

Szerda délután hivatalosan is bemutatták a nagyérdeműnek a szériaérett Galaxy S8-at, melynek az a fő feladata, hogy helyreállítsa a Samsung „füstölgő” nimbuszát. Az előzetes pletykákhoz képest nem sok változás történt a konkrét specifikációban, így a készülékbe tényleg belekerült egy íriszszkenner, amely sokkal fejlettebb, mint a korábbi változatok. Emellett arcfelismerést is kapott a teló, aminek köszönhetően elég ránéznünk a kijelzőre, egyből feloldódik, hacsak nem az ujjlenyomat-felismerést választjuk inkább a menüben.

 

Különleges képaránnyal és mesterséges intelligenciával hódíthat az LG G6

 

Érthetetlen okból a dél-koreai gyártó tavaly bemutatott G5-ös készüléke nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, azonban a G6 jó esélyekkel indul harcba áprilistól.

 

VR-szemüvegként is megállja a helyét a 4K felbontású Sony XZ Premium

 

Egészen elképesztő a kijelzők rohamos fejlődése. Most már ott tartunk, hogy akár egy mindössze 5,5 colos IPS LCD-nél is megvalósítható a 4K felbontás (3840x2160 pixel), pedig 10-15 évvel ezelőtt még a 32 colos tévék is csak a HD Ready (1280x720 pixel) felbontást tudtak. A Sony Xperia XZ Premium okostelefont idén februárban mutatták be a nagyérdeműnek, de a boltokba csak nyár elején fog megérkezni.

 

A Nokia zászlóshajója egy butaphone lesz?

 

Az idei Mobile World Congress egyik legjobban várt eseménye a Nokia visszatérése volt, hiszen a cég a 90-es években és a 2000-es évek elején hatalmas népszerűségnek örvendett, majd valamiért nem tudta, vagy nem akarta felvenni a harcot a megjelenő okostelefonokkal, és egy időre eltűnt a süllyesztőben. A főnixmadár azonban visszatért, és az idei MWC-re már elvitte Android Nougatot futtató okostelefonjait, valamint egy „radar alatt repülő” butaphone-t, a régi időket felidéző Nokia 3310-est, ami az én várakozásaim szerint meglepően sikeres lesz az eladások tekintetében. Hogy miért?

 

MWC 2017 - a 0. és 1. nap dióhéjban

 

A 2017-es MWC-n közvetetten veszünk részt, a Tech2 kijutását szponzoráltuk. Az eddigi legérdekesebb bejelentéseket és megjelenéseket gyűjtöttük most össze nektek itt egy helyen.

 

Elromlott az okostelefonod? Nem kell feltétlenül temetni

 

A XXI. században teljesen más felfogásban készítik a gyártók a különböző elektronikai termékeket, mint mondjuk 70-es, 80-as években. Másodlagos szemponttá vált, hogy maga az eszköz 15-20 esztendőn keresztül működőképes maradjon és könnyen lehessen javítani. Ezzel egyidejűleg az emberek hozzáállása is megreformálódott, átlagban 4-5 évente lecseréljük a televíziónkat (mert jön nagyobb, szebb, okosabb), az autónkat (még most lehet belőle „jól” kiszállni, sokat kell már rá költeni), fülhallgatót hathavonta vásárolunk, az okostelefont pedig nagyjából évente, jobb esetben kétévente leselejtezzük, mert ugye haladni kell a korral. A mobilszolgáltatók is adják alánk a lovat a hűségidős konstrukciókkal, mi pedig a szerződés lejárta után rohanunk a boltba, hogy lecsekkoljuk, milyen telefont „dobnak utánunk”, amennyiben meghosszabbítjuk a kontraktust. Gyakorlatilag ezt írja le a Harcosok klubja első pár perce is.

 

Nagy teher hárul a Samsung Galaxy S8-ra. Mire számíthatunk a zászlóshajótól?

 

A Galaxy Note 7 majdnem „elfüstölte” a dél-koreai gyártó kőkemény munkával elért piaci pozícióját. A tervezési hiba miatt vissza kellett hívni a készüléket, a márka presztízse komoly kárt szenvedett, bár azóta az idő bebizonyította, hogy a rajongók nem pártoltak el a Samsungtól.

 

Fólia, üvegfólia, tok, fliptok – mire lehet szükségünk telefonunk védelmében?

 

Hatalmas választékból válogathat, aki a telefonjához védőtokot szeretne.Emlékszem, hogy a 2000-es évek elején, mikor egy Nokia 3310-es büszke tulajdonosa voltam, még az számított nagy dolognak, hogy vettem hozzá valami utángyártott, aranyszínű előlapot és hátlapot, amivel lecserélhettem a gyári, bilikék borítást.

 

<< 1 2 3 4 >>