Phonedorlat blog

<< 1 2 3 >>

Nagy teher hárul a Samsung Galaxy S8-ra. Mire számíthatunk a zászlóshajótól?

 

A Galaxy Note 7 majdnem „elfüstölte” a dél-koreai gyártó kőkemény munkával elért piaci pozícióját. A tervezési hiba miatt vissza kellett hívni a készüléket, a márka presztízse komoly kárt szenvedett, bár azóta az idő bebizonyította, hogy a rajongók nem pártoltak el a Samsungtól.

 

Fólia, üvegfólia, tok, fliptok – mire lehet szükségünk telefonunk védelmében?

 

Hatalmas választékból válogathat, aki a telefonjához védőtokot szeretne.Emlékszem, hogy a 2000-es évek elején, mikor egy Nokia 3310-es büszke tulajdonosa voltam, még az számított nagy dolognak, hogy vettem hozzá valami utángyártott, aranyszínű előlapot és hátlapot, amivel lecserélhettem a gyári, bilikék borítást.

 

Ütős készülékekkel nyitja meg a frontot a csúcshódításra készülő Nokia

 

A Nokia tavaly jelentette be, hogy visszatér az okostelefon-piacra, ennek érdekében nyáron exkluzív szerződést kötött a szintén finn HMD Globallal. A visszatérésről egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk, ahogy arról is, hogy decemberben két zászlóshajó bemutatásával jelezték a riválisoknak, hogy komolyak a szándékaik.

 

CES 2017: a mobilgyártók idén is kőkemény harcot vívnak a vevők kegyeiért

 

A hagyományosan Las Vegasban megtartott CES (Consumer Electronic Show) a modern technológiáért rajongók seregszemléje, ahol minden gyártónak illik jelen lennie. Olyan ez, mint az autóiparban a Genfi Autószalon. Aki nincs ott, az nem is számít. 

 

Elöntötték a piacot a VR-sisakok és VR-keretek, de érdemes ilyet vásárolnunk?

 

A jelen, vagyis inkább a közeljövő nagy durranása a Virtual Reality, azaz virtuális valóság, mikor a felhasználó a szeme elé illesztett sisaknak vagy szemüvegnek köszönhetően úgy érezheti magát, mintha benne lenne a számítógépes alkalmazásban. A látóteret kitölti a grafika, fejünk mozgatására pedig háromdimenziós térben érezhetjük magunkat.

 

Kizöldült a VIP Phone

 

A klímaváltozás és annak hatásainak mérséklése korunk egyik legnagyobb problémája, amit Rodriguez Dávid, a VIP Holding cégcsoport vezetője sem gondol másképp. Ahhoz, hogy egy vállalat környezettudatos legyen, először egy vezetői szemléletváltásra van szükség. A VIP Phone, mint a cégcsoport tagja, kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos működést, pontosan ezért döntöttünk úgy, hogy csatlakozunk a ZeroCO2 Programhoz.

 

A grafén forradalmasítja az akkumulátorokat

 

Fájdalmas belegondolni, hogy ha azt a pénzt és energiát, amit az emberiség az elmúlt száz évben háborúkra, fegyverkezésre fordított, mondjuk inkább a napenergia, a szélenergia, az akkumulátorok és az elektromotorok fejlesztésére szánta volna, akkor ma alig szennyeznénk a környezetet, és nem lebegne Damoklész kardjaként a fejünk felett a bolygó teljes kipusztításának réme. Az akkumulátorok persze így is fejlődnek, csak sokkal lassabban, mint arra szükség lenne. A mai okostelefonoknak igen komoly energiaigényük van, rendszeres használat esetén egy 2200-3100 mAh-s akksi is simán lemerül egy nap alatt, márpedig a legtöbb készüléket ilyen kapacitású telepekkel látják el, hiszen az is nagyon fontos a vevőnek, hogy mobilja vékony legyen és elegáns. 

 

Mobilos biztonság – van értelme a vírusirtóknak?

 

Néhány évvel ezelőtt, mikor az okostelefonok és az Android operációs rendszer még gyerekcipőben járt, egy csaló banda piacra dobott egy vírusirtót, amire az akkoriban még tapasztalatlan okostelefon-tulajdonosok nagy része rábukott, mint kacsa a nokedlire, hiszen a PC-ken szocializálódott emberek tudatába jó mélyen beivódott, hogy a vírusirtó nagyon fontos dolog. A kamu cég több millió dollárt keresett a „termékével”, melyről később kiderült, hogy az égadta világon nem csinál semmit! Minden héten frissült a nem létező adatbázisa, ezzel lassította a processzort és magát a telefont is, és néha ellenőrzésszerű tevékenységet végzett.

 

A Black Friday világszerte megőrjíti az embereket

 

Európára és így Magyarországra még mindig jellemző az Egyesült Államok majmolása, főleg akkor, ha üzletről van szó. Márpedig nyakunkon a karácsony, amikor kis országunkban az emberek nagyjából 90-100 milliárd forintot költenek ajándékokra, és mellesleg ugyanennyit élelmiszerre, finomságokra. A GKI Digital által készített online felmérés szerint a magyar internetezők idén átlagosan 30,5 ezer forintot szánnak a karácsonyi ajándékok megvásárlására, tíz százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

 

Életet mentenek, gyermeket követnek a modern okosórák

 

Okosóra kínálatunkat ide kattintva éred el.

 

Elképesztő fejlődésen mentek át az utóbbi időben az okosórák, melyek remek és hasznos bluetooth-kiegészítői az okostelefonoknak. Egy noname alapváltozathoz már 4-7 ezer forintért hozzájuthatunk, tehát annyiért, mint egy sima órához, azonban a különbséget zongorázni lehet. Anélkül, hogy márkát említenénk, a magyarországi kínálatban is jelen lévő egyik ilyen univerzális „alapóra” a következő funkciókkal rendelkezik: 1,5 colos színes érintőképernyő, beépített hangszóró, rezgőmotor, és mikrofon, hívások, sms-ek kezelése, stopper, pulzusmérő, zenelejátszó, a telefon kamerájának távvezérlése, magasságmérő, lépésszámláló, barométer. Szinte hihetetlen, hogy néhány ezer forintért ilyen sokat tudó készülékhez juthatunk, mely ráadásul bármilyen bluetooth-rendszerrel rendelkező okostelefonnal vagy tablettel (Android, iPhone, Windows, Symbian) képes együttműködni.

 

<< 1 2 3 >>