Phonedorlat blog

<< 1 2 >>

A Jedi visszatér – a Nokia beletenyerel az okostelefon-piacba

 

Aki most legalább a 30-as éveiben jár, az garantáltan birtokolt korábbi életszakaszában egy Nokia mobilt, mely Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvendett, elsősorban megbízhatósága, átlátható menürendszere, és remek minősége miatt. Annyira jól össze voltak rakva ezek a készülékek, hogy nagybátyám a mai napig a 3310-esét használja, ami öreg, mint az országút, ütött-kopott, már rég utángyártott akkumulátor teljesít benne szolgálatot, de működik, ő pedig ragaszkodik hozzá. Ez a típus egyébként az egyik legnépszerűbb volt a maga idején, világszerte 126 millió példányt adtak el belőle. Egy másik híres és sokak által vágyott Nokia-modell volt a gombnyomásra lecsúszó gombvédő borítással ellátott 7110-es, amilyet Neo (Keanu Reeves) is használt a Mátrix első részében.

 

Az ujjlenyomat-felismerő elavult, az Apple már a csuklót szkenneli

 

Az adatbiztonság egyre fontosabb a mai világban, hiszen mindenki okostelefonnal szaladgál, melyről bankolunk, magán és sok esetben céges levelezést is végzünk, parkolunk, pizzát rendelünk, interneten vásárolunk, közösségi oldalakat nézegetünk, és a sort a végtelenségig folytathatnánk. Mivel az ember alapvetően lusta, és a kényelem elsődleges szempont, természetesen mindenki megjegyezteti a jelszavait a böngészőben, így, ha véletlenül elhagyjuk, vagy rosszabb esetben ellopják a telefonunkat, akkor komoly gondba kerülhetünk.

 

 

A nagy bumm véget vetett a Galaxisnak

 

Elkapkodta a Galaxy Note 7 piacra dobását a Samsung, amiért drága árat kellett fizetnie. A sorozatos és veszélyes akkumulátor-hibák miatt – ami ráadásul a cserekészülékeket is jellemezte – be kellett szüntetni az iPhone 7 ellen harcba küldött okostelefon gyártását és forgalmazását.

 

Google Pixel - bemutatták a Samsung és az Apple vetélytársát

 

Kedd este hivatalosan is lerántotta a leplet a Google a Full HD kijelzővel, rengeteg extrával, és a vezetőség szavaival élve „a világ valaha gyártott legjobb mobiltelefonos kamerájával” ellátott csúcskategóriás Pixel okostelefonról. A kamera 12,3 megapixeles fotók készítésére alkalmas és optikai képstabilizátor, valamint egy sor képjavító áramkör támogatását élvezi. Tény, hogy a mértékadó DxOMark tesztjén, mely kifejezetten a képminőséggel foglalkozik, a Google Pixel kapta az eddigi legtöbb pontot, 89-et a lehetséges 100-ból, ami az iPhone 7 eredményét (86 pont) is fölülmúlja. (Itt megjegyezném, hogy Sony kamerát használ, valamiben csak jók ők is. :) )

 

Android 7.0 Nougat - az meg mi?

 

Augusztusban a Google elérhetővé tette az Android legújabb, 7-es verzióját. Az augusztusi megjelenés persze nem jelenti azt, hogy az érintett okostelefon-tulajdonosok rögtön használatba is vehetik a megújuló szoftvert. (Néhány régebbi eszköz nem támogatja ezt a verziót: a sokak által kedvelt Nexus 7 (2013) tablet és a Nexus 5 immáron elavultnak mondható.)

 

A Samsung Galaxy Note 7 botrány - robban, vagy nem robban

 

A Samsungnak van egy jó híre és egy rossz. A jó, hogy már nem robbannak fel a Galaxy Note 7 okostelefonok. A rossz pedig az, hogy még mindig túlhevülnek. Állítólag.

 

Beázott a telefonom, mit tegyek? - amikor megcsúszik a kezünk

 

Wc-be esett a telefonom. Nincs mit szépíteni rajta. Ráadásul kétszer is.

Nem tudom, mennyire mondható ebben a szituációban szerencsésnek a tény, hogy mielőtt és nem miután.

Sajnos sokszor előfordul, hogy vízzel találkozik telefonunk. Akarva akaratlanul is, de előfordul, hogy beázik. Erre a gyártók is rájöttek, ezért is kezdték gyártani a különböző tanúsítványokkal (IP67, IP68 stb.) ellátott készülékeket, amik víz és porállóak volnának, persze kisbetűs feltételekkel.

Mit tud az iPhone 7 - az év legjobban várt készüléke?

 

Ez a készülék megér egy misét, hát még egy blog bejegyzést. Történetesen a VIP-Phone oldalán az elsőt.

 

Évek óta szemezek az iPhone-nal, ki lebeszél, ki pedig rá. Eddig csak plátói a szerelem, a céges telefonok hada mindig leverte szegényt. Nem teljesítményben, csak árban. Így egyre nagyobb várakozással készültem az új iPhone bemutatójára.

 

<< 1 2 >>