Phonedorlat blog

<< 1 2 3 >>

Kizöldült a VIP Phone

 

A klímaváltozás és annak hatásainak mérséklése korunk egyik legnagyobb problémája, amit Rodriguez Dávid, a VIP Holding cégcsoport vezetője sem gondol másképp. Ahhoz, hogy egy vállalat környezettudatos legyen, először egy vezetői szemléletváltásra van szükség. A VIP Phone, mint a cégcsoport tagja, kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos működést, pontosan ezért döntöttünk úgy, hogy csatlakozunk a ZeroCO2 Programhoz.

 

A grafén forradalmasítja az akkumulátorokat

 

Fájdalmas belegondolni, hogy ha azt a pénzt és energiát, amit az emberiség az elmúlt száz évben háborúkra, fegyverkezésre fordított, mondjuk inkább a napenergia, a szélenergia, az akkumulátorok és az elektromotorok fejlesztésére szánta volna, akkor ma alig szennyeznénk a környezetet, és nem lebegne Damoklész kardjaként a fejünk felett a bolygó teljes kipusztításának réme. Az akkumulátorok persze így is fejlődnek, csak sokkal lassabban, mint arra szükség lenne. A mai okostelefonoknak igen komoly energiaigényük van, rendszeres használat esetén egy 2200-3100 mAh-s akksi is simán lemerül egy nap alatt, márpedig a legtöbb készüléket ilyen kapacitású telepekkel látják el, hiszen az is nagyon fontos a vevőnek, hogy mobilja vékony legyen és elegáns. 

 

Mobilos biztonság – van értelme a vírusirtóknak?

 

Néhány évvel ezelőtt, mikor az okostelefonok és az Android operációs rendszer még gyerekcipőben járt, egy csaló banda piacra dobott egy vírusirtót, amire az akkoriban még tapasztalatlan okostelefon-tulajdonosok nagy része rábukott, mint kacsa a nokedlire, hiszen a PC-ken szocializálódott emberek tudatába jó mélyen beivódott, hogy a vírusirtó nagyon fontos dolog. A kamu cég több millió dollárt keresett a „termékével”, melyről később kiderült, hogy az égadta világon nem csinál semmit! Minden héten frissült a nem létező adatbázisa, ezzel lassította a processzort és magát a telefont is, és néha ellenőrzésszerű tevékenységet végzett.

 

A Black Friday világszerte megőrjíti az embereket

 

Európára és így Magyarországra még mindig jellemző az Egyesült Államok majmolása, főleg akkor, ha üzletről van szó. Márpedig nyakunkon a karácsony, amikor kis országunkban az emberek nagyjából 90-100 milliárd forintot költenek ajándékokra, és mellesleg ugyanennyit élelmiszerre, finomságokra. A GKI Digital által készített online felmérés szerint a magyar internetezők idén átlagosan 30,5 ezer forintot szánnak a karácsonyi ajándékok megvásárlására, tíz százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

 

Életet mentenek, gyermeket követnek a modern okosórák

 

Okosóra kínálatunkat ide kattintva éred el.

 

Elképesztő fejlődésen mentek át az utóbbi időben az okosórák, melyek remek és hasznos bluetooth-kiegészítői az okostelefonoknak. Egy noname alapváltozathoz már 4-7 ezer forintért hozzájuthatunk, tehát annyiért, mint egy sima órához, azonban a különbséget zongorázni lehet. Anélkül, hogy márkát említenénk, a magyarországi kínálatban is jelen lévő egyik ilyen univerzális „alapóra” a következő funkciókkal rendelkezik: 1,5 colos színes érintőképernyő, beépített hangszóró, rezgőmotor, és mikrofon, hívások, sms-ek kezelése, stopper, pulzusmérő, zenelejátszó, a telefon kamerájának távvezérlése, magasságmérő, lépésszámláló, barométer. Szinte hihetetlen, hogy néhány ezer forintért ilyen sokat tudó készülékhez juthatunk, mely ráadásul bármilyen bluetooth-rendszerrel rendelkező okostelefonnal vagy tablettel (Android, iPhone, Windows, Symbian) képes együttműködni.

 

A Jedi visszatér – a Nokia beletenyerel az okostelefon-piacba

 

Aki most legalább a 30-as éveiben jár, az garantáltan birtokolt korábbi életszakaszában egy Nokia mobilt, mely Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvendett, elsősorban megbízhatósága, átlátható menürendszere, és remek minősége miatt. Annyira jól össze voltak rakva ezek a készülékek, hogy nagybátyám a mai napig a 3310-esét használja, ami öreg, mint az országút, ütött-kopott, már rég utángyártott akkumulátor teljesít benne szolgálatot, de működik, ő pedig ragaszkodik hozzá. Ez a típus egyébként az egyik legnépszerűbb volt a maga idején, világszerte 126 millió példányt adtak el belőle. Egy másik híres és sokak által vágyott Nokia-modell volt a gombnyomásra lecsúszó gombvédő borítással ellátott 7110-es, amilyet Neo (Keanu Reeves) is használt a Mátrix első részében.

 

Az ujjlenyomat-felismerő elavult, az Apple már a csuklót szkenneli

 

Az adatbiztonság egyre fontosabb a mai világban, hiszen mindenki okostelefonnal szaladgál, melyről bankolunk, magán és sok esetben céges levelezést is végzünk, parkolunk, pizzát rendelünk, interneten vásárolunk, közösségi oldalakat nézegetünk, és a sort a végtelenségig folytathatnánk. Mivel az ember alapvetően lusta, és a kényelem elsődleges szempont, természetesen mindenki megjegyezteti a jelszavait a böngészőben, így, ha véletlenül elhagyjuk, vagy rosszabb esetben ellopják a telefonunkat, akkor komoly gondba kerülhetünk.

 

A nagy bumm véget vetett a Galaxisnak

 

Elkapkodta a Galaxy Note 7 piacra dobását a Samsung, amiért drága árat kellett fizetnie. A sorozatos és veszélyes akkumulátor-hibák miatt – ami ráadásul a cserekészülékeket is jellemezte – be kellett szüntetni az iPhone 7 ellen harcba küldött okostelefon gyártását és forgalmazását.

 

Google Pixel - bemutatták a Samsung és az Apple vetélytársát

 

Kedd este hivatalosan is lerántotta a leplet a Google a Full HD kijelzővel, rengeteg extrával, és a vezetőség szavaival élve „a világ valaha gyártott legjobb mobiltelefonos kamerájával” ellátott csúcskategóriás Pixel okostelefonról. A kamera 12,3 megapixeles fotók készítésére alkalmas és optikai képstabilizátor, valamint egy sor képjavító áramkör támogatását élvezi. Tény, hogy a mértékadó DxOMark tesztjén, mely kifejezetten a képminőséggel foglalkozik, a Google Pixel kapta az eddigi legtöbb pontot, 89-et a lehetséges 100-ból, ami az iPhone 7 eredményét (86 pont) is fölülmúlja. (Itt megjegyezném, hogy Sony kamerát használ, valamiben csak jók ők is. :) )

 

Android 7.0 Nougat - az meg mi?

 

Augusztusban a Google elérhetővé tette az Android legújabb, 7-es verzióját. Az augusztusi megjelenés persze nem jelenti azt, hogy az érintett okostelefon-tulajdonosok rögtön használatba is vehetik a megújuló szoftvert. (Néhány régebbi eszköz nem támogatja ezt a verziót: a sokak által kedvelt Nexus 7 (2013) tablet és a Nexus 5 immáron elavultnak mondható.)

 

<< 1 2 3 >>