Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Vezetékes billentyűzetek

Vezetékes billentyűzetek Beviteli eszközök
Rendezés:
Nézet:


Vezetékes billentyűzettel gyorsabb reakcióidő érhető el, és nem kell figyelni a lemerülő akku vagy elem okozta kellemetlenségre.

 


Bármilyen jellegű számítástechnikai termékkekkel kapcsolatos kérdésével keressen bennünket!  Vásárlási tanácsok:


- Figyeljünk oda a csatlakozóra!

Bár a legtöbb mai számítógép USB kapcsolatúbillentyűzettel használható, a régebbi típusokhoz nem ritka a PS/2-es (kisebb, kör keresztmetszetű) csatlakozó is használható.

Ennek a csatlakozónak a gép hátulján a színkódja általában lila. Ilyen gépekhez célszerű PS/2-es csatlakozójú billentyűzetet vásárolni, mivel így felszabadul 1-2 értékes usb hely, más eszközök csatlakoztatásához. Egyes régebbi típusok csak 1 PS/2 csatlakozóval rendelkeznek (félig zöld, félig lila), így ha PS/2-es egeret és billentyűzetet is szeretnénk csatlakoztatni, szükség lehet egy PS/2 "Y" elosztó kábelre.

- NUMPAD: A számok bűvöletében! 

A Numerikus pad a számológépekhez hasonló kialakítása miatt nagyon hasznos dolog ha számokkal dolgozunk. Amennyiben kifejezetten irodai felhasználásra vásárolunk billentyűzetet, mindenképp ilyet válasszunk. Sokan vásárolnak ennek megléte miatt külön billentyűzetet notebookhoz is.


- Játékra, GAMER billentyűzetet!

Mitől gamer billentyűzet egy billentyűzet? Elsősorban a kinézetükben térnek el a hagyományos billentyűzetektől. Színes gombkiemelkések, programozható un. macro gombok, nem ritkán világítás, és a drágább termékeknél pedig megnövelt reakcióidő jellemzi ezeket a beviteli eszközöket.


Az elsősorban játékra vásárolt billentyűzeteknél előfordul, hogy hiányzik a NUMPAD, emiatt kisebbek, vagy a felszabaduló helyet speciális programozható gombokkal egészítik ki, mely játékoknál külön konfigurálható. Ha azonban dolgozni is szeretnénk a billentyűzetünkkel, hasznos lehet numpaddal rendelkező példányt választani!


- Működési elv: Mechanikus vagy membrános legyen?

A legtöbb és rendszerint olcsóbb mai billentyűzet un. membrános működésű. Ezek a billentyűzetek leütéséhez rendszerint kevesebb erő kell, így hosszabb gépelés esetén sem fárasztja el az ujjakat, a rövidebb kapcsolóút gyorsabb gépelést tesz lehetővé.

A mechanikus billentyűzet olyan mint a 30-40 évvel ezelőtti első billentyűzetek. Ennek előnye a hallható kattanó visszajelzés, az erősebb nyomáspont miatt kevésbé jellemző a véletlen elütés, és a hosszabb élettartam. Több fajta erősségben kaphatóak, viszont áruk jóval magasabb mint a membrános billentyűzeteknek.