Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

SSD meghajtó

SSD meghajtóHDD / SSD meghajtó és átalakító
Rendezés:
Nézet:

SSD meghajtó, mely sokkal gyorsabbá teszi számítógépét a hagyományos merevlemezes meghajtókkal szemben. Rázkódástűrő így notebookokba is ideális!


Érdemes a Windows telepítési meghajtójának választani, illetve a telepített alkalmazásokat futtatni róla. Bármilyen, a meghajtóműveleteket érintő felhasználásban jelentősen gyorsítja a számítógépe teljesítényét.
 
Bármilyen jellegű számítástechnikai termékkekkel kapcsolatos kérdésével keressen bennünket! 
   Mire figyeljek SSD meghajtó vásárlásakor?


- Csatolófelület, fizikai méret, átviteli sebesség!

Akár Notebookba, akár Asztali PC-be vásárolunk, mindenképp ellenőrizzük, milyen csatlakozóval szerelt készülékünk.

Legnépszerűbb szabvány a SATA felület, mely azonos a merevlemez meghajtók csatolójával. Előfordul olcsóbb vagy régebbi notebookokban és asztali számítógépekben egyaránt. A szabványos 2,5 colos méretű meghajtók a legolcsóbbak és legelterjedtebbek, sebességben 3-5x gyorsabbak a modern merevlemezeknél.
Samsung 860 PRO 256GB 2.5” SATA SSD/Solid State Drive LN87296 - MZ ...   CoreParts 2,5
A régebbi notebookokban találkozhatunk "mSATA" csatlakozóval, míg az újabb, kisebb méretű notebookokban, vagy erősebb és újabb asztali számítógépek alaplapján M.2 csatolóval.

Két fajta, fizikailag is különböző csatolót jelenthet: a lassabb sata alapú, és a gyorsabb vezérlővel szerelt NVMe-t (PCI-E) verziót. Ezeknek nincs külső műanyag házuk, "csak" maga az áramköri nyáklemez, a végén aranyozott érintkezőkkel.


Mivel ezen túl is sokfajta szabvány létezik, vásárlás előtt mindig: 

  ellenőrizzük számítógépünk pontos csatolófelületét és készülékünk vezérlő egységét!  

(Pl:
 2240, 2260, 2280, SATA, NGFF, NVMe, PCIe, M-key, B-key, M+B-key) A fizikai kompatibilitás nem garancia arra, hogy a gépünk kezelni tudja az ssd-t, ha más típusu verzérlő áramkörrel van ellátva!


      

M.2 sebességek:

• SATA: a normál 2.5” colos SSD szabvány kicsinyített verziója. SATA3-as átviteli sebességet nyújt, azaz 6 Gbps, (cca 600 MB/s). Ezek az SSD-k használnak B+M-es, azaz két bevágással rendelkező csatlakozót.

• NVMe: Az NVMe szabvány az M.2 méretarány igazi sebességbajnoka, az elméleti másodpercenkénti 3000 MB-os olvasási és 2000 MB-os írási sebességével. Ezek az SSD-k az M-bevágású (5 pin-es) csatlakozót használják

M.2 csatlakozók:

• B: az M.2 kártya jobb oldalán lévő bevágás 6 pin áll külön

• M: az M.2 kártya bal oldalán lévő bevágás után 5 pin áll külön

• B+M: az M.2 kártyán két bevágás van, jobb oldalán 6 pin áll külön, a bal oldalán 5 pin áll külön

M.2 méretek:

• Szélesség: 12 mm, 16 mm, 22 mm és 30 mm

• Hosszúság: 16 mm, 26 mm, 30 mm, 38 mm, 42 mm, 60 mm, 80 mm és 110 mm