Honlapunk azért használ Cookiekat, hogy fokozza az Ön által használt élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a Cookie-k használatához. Adatvédelmi Szabályzat
Termékek Menü

Pendrive

PendriveSzámítástechnika
Rendezés:
Nézet:
Pendrive / Pendrájt

Kisméretű, USB csatlakozós számítástechnikai adattároló.
Ideális kisebb mennyiségű adatok könnyű mozgatására.
 

Bármilyen jellegű számítástechnikai termékkekkel kapcsolatos kérdésével keressen bennünket!   Milyen pendrájvot érdemes választani és miért jó?


Válasszuk meg helyesen, milyen feladatra van szükségünk Pendrájvra:

Kisebb dokumentumok, fájlók, fotók számítógépek / rokonság / barátok közötti mozgatására:
Bármilyen egyszerűbb olcsóbb pendrive megfelelő lehet.

Munkahelyen rendszeres használatra:
Fontos lehet a tartósság. Bár mozgó alkatrészeket nem tartalmaz, a Pendrájvban az adattároló elektronika a használat során a sok írás/felülírás művelettől elhasználódik. Ezért ilyen felhasználásra célszerű kicsit drágább, hosszabb garanciával rendelkező terméket választani

Archiválás, biztonsági mentés:
Ma már kis mérete, és könnyű hordozhatósága miatt sokan választják fontos adataik hosszútávú biztonsági mentésének készítésére. Nagyobb adatmennyiségek hosszab távú tárolására célszerűbb és biztonságosabb külső HDD meghajtót beszerezni, kisebb feladatok rövidebb, pár éves megőrzésére alkalmasak lehetnek a jobb minőségű alkatrészekből felépülő 3-5-10 év garanciával rendelkező modellek. 

Biztonságos tárolás, titkosítás:
Bár megfelelő szoftverrel bármelyik pendrájv alkalmas lehet a rajta tárolt adatok titkosítására, kaphatóak speciális, beépített titkosítással rendelkező pendrájvok is. Ezek fajlagosan sokkal drágábbak a hagyományos társaiknál, cserébe azonban nagy biztonságot nyújtanak szakértelem nélkül is. Jó hír, hogy áruk és felhasználási területük miatt ezek a pendrájvok szintén a legjobb minőségű és legtartósabb elektronikával rendelkeznek.

Operációs rendszer telepítőkulcsához:
Jó hír, hogy ehhez a feladathoz a legtöbb 8 vagy 16 GB-os olcsóbb pendrájv megfelelő lehet. Ha sokszor használjuk, érdemes lehet gyorsabb, USB 3-as szabványú pendrájvot választani.

+1 PROTIPP: Ha egy laptopnak van USB2 (fekete) és USB3-as (kék) csatlakozója is, a rendszertelepítéshez az USB2-es csatlakozót használjuk, ugyanis egyes notebookok az operációs rendszer feltelepítése előtt nem tudják megfelelően kezelni az USB3-as csatlakozót, emiatt elakadhatunk a telepítéssel

Filmek felvétele, lejátszása okostévén vagy settopboxon:
Mivel nagy méretű fájlokat kell mozgatni, célszerű a legnagyobb és leggyorsabb pendrájvokat választani. Szerencsére ma már kedvező áron elérhetőek ilyen termékek. USB3 csatolású, és minél magasabb MB/s írási és olvasási sebességű példányt válasszunk. Ma már kaphatóak akár 100 MB/s feletti tempójú példányok is.

FIGYELEM! A szerényebb tudású vagy régebbi lejátszó készülékek csak a régebbi FAT32 fájlrendszert tudják írni/olvasni. A maximális partícióméret FAT32-es fájlrendszeren 8GB, míg a maximális fájlméret 4GB lehet.